Gyökérkezelések

gyokerkezelesek.00

 A gyökérkezelés sajnálatos de szükséges beavatkozás. Ha a fogon a szuvasodás elért egy bizonyos mértéket, egészen pontosan a fog belsejét ahol a vérerek és az idegrostok futnak (ez a fogbélűr), akkor azt a fogat gyökér kezelni kell. Ez a tény sok esetben nem előre látható. Csak a kezelés során derül fény arra, hogy ugyan a fog nem is fájt, a fogbélűr fertőzött vagy éppen már meg is nyílt. Ilyenkor nem kérdés, hogy akarjuk-e. A fogat muszáj gyökér kezelni, különben könnyen meglehet, hogy a kezelés után a fog nagyon fájni fog. 


A fog belsejéből különleges apró műszerekkel eltávolítunk minden élő szövetet, megtisztítjuk belülről, megreszelgetjük, úgymond kitágítjuk és végül gyógyszerrel vagy egy végleges gyökértöméssel, lezárjuk.

Az eljárás nagyon sok körültekintést, figyelmet és türelmet igényel.

Előfordul, hogy a fog gyógyszeres kezelése több alkalmat vesz igénybe.

Általában az első alkalom kellemetlenebb és leginkább az időigény miatt.

A fogakat érzéstelenítjük ezért nem fájdalmas. Csak akkor kezdünk neki bármilyen kezelésnek, ha a fog már jól elzsibbadt.


< Soft Lézer és APDT   Csikorgatás, éjszakai szorítás >

Fogszabályozás rendelőnkben!

A gyermekfogászat talán legfontosabb feladata a megelőzés és a tudatos fogápolás! Amire viszont nem túl sok befolyásunk van az a gyermekünk tejfogainak elvesztése, a csontfogak kinőlésének sorrendje ...

Tovább

Sürgősségi fogászati ellátás!

A fogfájás már csak olyan, hogy nincs tekintettel a hétvégékre és a rendelési időre. Mit kell tennie, ha váratlanul érkezik a baj és azonnali segítségre van szüksége?

Tovább