Tömések - Porcelánból

tomes.porcelan.01Kerámiatöméseknek vagy inlay – illetve onlay-nak is nevezzük őket. Kiváló esztétikai hatással rendelkeznek.

Az igazán jó minőségű és korszerű tömések préskerámiából készülnek.

A kerámiainlayekhez hasonlóan készülnek a műanyaginlayek is. Ezek anyag ma már minőségben vetekszik a porcelánéval. A műanyag ugyanis kerámiaszemcsékkel van dúsítva. Ezért a kopásállósága kiváló viszont nem törik olyan könnyen, mint a kerámia. Mivel a hagyományos kerámia teljesen kiszorult erről a területről törékenysége miatt, a préskerámia meg nagyon drága, a műanyag inlayek egyre több teret hódítanak.

Elkészítésük két ülést igényel, mivel a kerámiatöméseket technikus gyártja.

Tömések - Porcelánnal leplezett arany

A porcelánnal leplezett arany töméseket nagyméretű rágófogakba ajánljuk. Nagyon jó választás akkor mikor az esztétika számít, és a hiány olyan nagymértékű, hogy a porcelán vagy a műanyag eltörne.

Az aranyból kiöntött tömésre a technikus porcelánt éget. A tömés széle, ami a foggal érintkezik, mégis aranyból van, mert csak így érvényesülhet az arany jótékony hatása.

Elkészítésük hasonlóan a többi inlayhez, két ülést igényel.


< Műanyag tömések   Aranyból >

Fogszabályozás rendelőnkben!

A gyermekfogászat talán legfontosabb feladata a megelőzés és a tudatos fogápolás! Amire viszont nem túl sok befolyásunk van az a gyermekünk tejfogainak elvesztése, a csontfogak kinőlésének sorrendje ...

Tovább

Sürgősségi fogászati ellátás!

A fogfájás már csak olyan, hogy nincs tekintettel a hétvégékre és a rendelési időre. Mit kell tennie, ha váratlanul érkezik a baj és azonnali segítségre van szüksége?

Tovább