Fogínybetegségek

foginybetegsegek.00

Rendelőnk különös hangsúlyt fektet a fogak tartószerkezetének megbetegedésének kezelésére – más néven a parodontológiára. 


Ezért kezdjük a kezelések sorozatát a higiénés kezeléssel. Ilyenkor ugyanis kiderül az is, hogy érintettek e fogak vagy fogcsoportok csontsorvadás által.

Vérzik az ínye! Úgy veszi észre, hogy néhány fogról visszahúzódott az íny, esetleg már érzékeny a fog hidegre vagy már fogmosáskor is! Netalán elvándorolt egy fog, vagy úgy tűnik mintha meghosszabbodott volna!

Ezek mind intő jelek!

A fogíny betegségei mind ugyan arra az okra vezethetők vissza: a hosszan pangó fogkőre, lepedékre. Ezért a rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a betegeink megszokják és elfogadják azt, hogy minden fél évben el kell jöjjenek az ellenőrzéssel egybekötött higiénés kezelésre.

„A nagymamámnak makkegészségesen estek ki a fogai. Egy rossz foga nem volt!!!” - hallom nagyon gyakran.

Ez igaz lehet, és ha így van, akkor Önnek sürgősen tenni kell valamit, hogy ne így járjon. Ugyanis a fogágy betegségre való hajlam öröklődik. Nem mindenkinél alakul ki, aki nem gondozza rendszeresen a fogait. Szükségesek hozzá a gének és a családból gyermekkorunkba összegyűjtött baktériumok, melyek természetüknél fogva mindenki szájüregében jelen vannak.

A fogíny kezelése több ülést igényel, egyénileg készítünk kezelési tervet és árajánlatot.


< Fogsorok   Soft Lézer és APDT >