Esztétikai fogászat - Fogfehérítés

A fogfehérítés egyre népszerűbb beavatkozás. Ma már szinte mindenki igényli. jó tudni, hogy a fogak nem lesznek neon fehérek. Azt sem lehet megmondani előre, hogy hány árnyalattal lesz fehérebb. A fehérítés a fogaink eredeti színét adja vissza, azt amilyen gyermekkorunkban volt. A fogak elszíneződése, a zománc összetétele, a gyermekkori és felnőttkori fogmosási szokásaink, valamint a táplálkozási szokásaink eredménye.

Ritka mellékhatásként jelentkezhet a fogak átmeneti érzékenysége. A fehérítő vizet von el a fogaktól, ami a nyálból hamar visszaépül a fog anyagába. A panaszok általában 12 órán belül megszűnnek.

Az egyenként elszíneződött, megszürkült fogakat – általában elhalt, gyökérkezelt fogak – más eljárással fehérítjük, egyenként és több ülésben. Sok esetben, a jobb hatás elérése érdekében el kell távolítani a régi tömést. Így az elszíneződött zománc mindkét oldalához hozzáférünk. Ebben az esetben is lámpával történik a fehérítés és az anyag is hasonló.

Fogfehérítés lámpával

A kezelés során nem a fogak anyagának összetétele változik, hanem az évek során lerakodott elszíneződéseket oldjuk ki a fogzománc anyagából. Minden hiedelem ellenére nem ártalmas és nem gyengíti a fogakat.

Sokféle fehérítési mód van, de a leghatékonyabb az un. lámpás fehérítés. Nem kellemetlen, nem fájdalmas és 30 perc alatt kifehérednek a fogak. Miközben bekenjük a fogakat a fogfehérítő anyaggal és megvilágítjuk a lámpával, betegünk relaxál. Az anyag, amivel fehérítünk minden esetben egy un. peroxid. Hasonló ahhoz az anyaghoz, amivel a hajat szőkítik. A kezelés végén bekenjük a fogakat, egy ásványi anyagokat tartalmazó pasztával, az esetleges érzékenységet elkerülendő.

A kezelés időtartama 45-50 perc


< Esztétikai fogászat   Fogékszerek >