A Megelőzésről bővebben

 

Néhány szó a fogak ápolásáról


nehany.a.fogak.apolasarol.01Ahhoz, hogy az Ön fogai szépek és tartósak legyenek, a mi munkánk pedig eredményes, nem elegendő, hogy rendszeresen tisztítsa fogait. Vannak olyan területek, amik átlagos fogmosással nem tarthatók tisztán (pl. a fogközök és a fogíny alatti területek). Ilyen helyeken lepedék tapad meg, majd fogkő képződik, melyek a baktériumok szaporodásához ideális talajt képeznek. Ezért a mi célunk az is, hogy az Ön fogai tisztántarthatóak legyenek. Rendellenes fogsorok, elálló szélű, helytelen alakú tömések vagy koronák sokszor nem teszik lehetővé a fogak helyes ápolását.

A fogak közelében állandóan jelenlévő baktériumok fogínygyulladást – melynek tünete a vérző, fogmosáskor érzékeny íny – később akár fogínysorvadást – más néven parodontózist okoznak.

Ezért ha vérzik az íny fogmosáskor, vagy ha rossz a szánk íze vagy szaga ideje felkeresni egy fogászati higiénikust vagy a fogorvost.

A higiénés kezelés célja az egészséges szájüreg baktériumflórájának helyreállítása, a fogszuvasodás megelőzése és a fogínysorvadás jelenlétét és mértékére rámutasson, megteremtse a további fogíny kezelések feltételét.


< Megelőzés, bővebben   A szuvasodásról >