Teljes körű fogászati kivizsgálás, rákszűrés

teljeskoru.fogaszati.kivizsgalas.002  

Az első alkalommal mikor a rendelőnkbe jön, meghallgatjuk minden panaszát, ami a fogait illeti. Kikérdezzük a fogakkal kapcsolatos régebbi eseményekről valamint az általános egészségi állapotáról. Feljegyezzük azt ami ezek közül számunkra a kezelések során fontos lehet.

Ezek után megvizsgáljuk minden fogát, a fogak tartószerkezetét, az íny és a fogakat tartó csont állapotát. Felmérjük az esetleges fogínysorvadás mértékét, a fogak esetleges szuvasodását ,kopását. Átvizsgáljuk a régi töméseket és a régi fogpótlásokat. Felveszünk egy un. fogászati státuszt. Ez azt jelenti, hogy feljegyezzük a szuvas, hiányzó és eltávolítandó fogakat, illetve a meglévő felépítményeket, fogpótlásokat.

A vizsgálás során különös figyelmet szentelünk a szájüreg nyálkahártyájának esetleges egyéb nem fog eredetű betegsége jelei után kutatva. Ez a vizsgálat ami tulajdonképpen csupán megfigyelése a nyálkahártyának igen fontos a rákszűrés szempontjából. Különösen a dohányos betegek esetében

Minden megfigyelés feljegyzésre kerül.

Végül elmondjuk a látottakat a betegünknek és felállítunk egy előzetes kezelési tervet és készítünk egy árajánlatot. A kezelés időtartama kb. 30-45 perc.


  Higiénés kezelés >