Soft Lézer és APDT kezelés

foginybetegsegek.00

A modern orvoslás manapság elképzelhetetlen lézerek nélkül. A lézerkészülékek nagyon sok félék és a felhasználás területük is nagyon különböző. A soft lézerek vagy lágy sugár lézerek első sorban biostimulativ, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásuk miatt terjedtek el.

A fogászati alkalmazása
  • a sebgyógyulási folyamatot segíti sebészetei beavatkozások után, fekélyek hámosodását és az egyéb nyálkahártyát érintő hámsérülések gyógyulását.
  • a gyulladással járó állapotok pl. ínygyulladás, foghúzás utáni sebgyógyulás, afta kezelése, herpesz
  • fájdalomtól kísért betegségek, állapotok

Kiemelten fontos a lézerek szerepe a megelőzésben, így például műtétek vagy akár fogkő eltávolítás után rutinszerűen alkalmazzuk. Ezért nevezzük a kezeléseket lézertámogatott kezeléseknek.

Az APDT avagy - kezelés antimikrobiális fotodinamikus terápia - a softlézer alkalmazásának egy speciális módja. Alapvetően egy fertőtlenítési eljárás. Kezdődő parodontózis, az-az fogágybetegség - aminek az első jele a vérzékeny gyulladt íny - illetve periiplantitis kezelésében alkalmazzuk. A fertőtlenítéshez szükség van megfelelő hullámhosszú lézerfényre és festékanyagra. A festékanyaggal megfestésre kerülnek a fog és a foggyökér környezetében lévő baktériumok. A lézerfénnyel megvilágítva szabad oxigéngyökök szabadulnak fel, aminek toxikus hatása révén elpusztulnak a megfestett baktériumok.

A kezelés több lépcsőben zajlik
1. Minden esetben az első alkalommal megelőzi egy alapos higiénés tisztítás és polírozás. További ülések alkalmával elég csak a polírozás
2. Következik a baktériumok megfestése metilenkékkel vagy toluidinkékkel
3. Néhány perc múlva a területet átmossuk, hogy a nyálkahártyán nem tapadjon meg a festék.
4. A terület megvilágítása lézerfénnyel. Minden fogat 6 oldalról. A művelet eltart 10-20 percig a fogak számától függően
5. A gerjesztett állapotban lévő festékmolekulák hatására szabad oxigéngyökök keletkeznek és bekövetkezik a megfestett baktériumsejtek degenerációja, tehát elpusztítása.
6. Végül a terület megtisztítása, ismételt polírozása.

Az eljárás kissé időigényes, de nagyon nagy hatékonyságú. Elméletileg, bekövetkezik a fogínytasak szinte 100% baktérium mentesítése. Ez csak egy átmeneti állapot, de azt vesszük, hogy semmilyen antibiotikummal sem más módszerrel ezt nem lehet elérni, nagyon nagy eredmény. A kezelés teljesen fájdalommentes és nincs semmilyen mellékhatása.

A fogínygyulladás lézeres kezelése - APDT -

kezeléssorozat AKCIÓS áron 29.900 Ft!

< Fogínybetegségek   Gyökérkezelések >